blank

Γνωρίστε τον Chef

Ο Γκίκας Ξενάκης γεννήθηκε το 1983 στη Θήβα και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μαγειρικής με τις σπουδές του στην Ελλάδα. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, ήταν μόνο η αρχή καθώς συνέχισε τις μαγειρικές του περιπέτειες με σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό, σε διεθνείς κουζίνες. Είναι βραβευμένος Chef με συμμετοχές σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς μαγειρικής τόσο σε Ελλάδα, όσο και εξωτερικό. Το Boschetto και η Σπονδή, είναι δύο μόνο από τα μεγάλα εστιατόρια στα οποία έχει εργαστεί, με πολλά ακόμα να ακολουθούν την πορεία του ως Chef. Από το 2013 και μετά διδάσκει σε σχολές μαγειρικής, βοηθώντας μικρούς και επίδοξους μάγειρες. Επίσης θεωρείται κορυφαίος σύμβουλος στον τομέα της εστίασης σε τουριστικές επιχειρήσεις. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τη μαγειρική του, από το 2012 και μετά είναι ο Head Chef στο Aleria Restaurant. 

blank
blank

Black Forest

Υλικά Μους bitter σοκολάτας 200 ml γάλα, 400 γρ σοκολάτα bitter 55%, 50 γρ μέλι, 600 γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη σαν μαλακή σαντιγί, 80

Scroll to Top