Γνωρίστε τον Chef
Ο Γκίκας Ξενάκης γεννήθηκε το 1983 στη Θήβα και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μαγειρικής με τις σπουδές του στην Ελλάδα. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, ήταν μόνο η αρχή καθώς συνέχισε τις μαγειρικές του περιπέτειες με σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό, σε διεθνείς κουζίνες. Είναι βραβευμένος Chef με συμμετοχές σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς μαγειρικής τόσο σε Ελλάδα, όσο και εξωτερικό. Το Boschetto και η Σπονδή, είναι δύο μόνο από τα μεγάλα εστιατόρια στα οποία έχει εργαστεί, με πολλά ακόμα να ακολουθούν την πορεία του ως Chef. Από το 2013 και μετά διδάσκει σε σχολές μαγειρικής, βοηθώντας μικρούς και επίδοξους μάγειρες. Επίσης θεωρείται κορυφαίος σύμβουλος στον τομέα της εστίασης σε τουριστικές επιχειρήσεις. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τη μαγειρική του, από το 2012 και μετά είναι ο Head Chef στο Aleria Restaurant.
Τάρτα με κρέμα από ανθότυρο, μέλι και κανέλα, μαρμελάδα evlogia φράουλα και τραγανή βάση από παξιμάδι.
Υλικά για 6 άτομα 400 γρ μαρμελάδα φράουλα Για την κρέμα 850 γρ ανθότυρο 300 γρ κρέμα γάλακτος 100 γρ γιαούρτι 350 γρ μέλι 3
Χοιρινό φιλέτο σε κρούστα από μπαχαρικά και ροδάκινο – μοσχολέμονο, πουρε σελινόριζα και σάλτσα δεντρολίβανο.
Υλικα για 4 ατομα 4 χοιρινά φιλέτα( ψαρονέφρι) 12 φέτες καπνιστο bacon Μίγμα μπαχαρικών 1 κτς μαραθοσπορο τριμμενο 2 κτς κόλιανδρο ξερό 1/4 κτγ αστεροειδη
Καραμελωμένα μήλα με κρέμα βανίλιας, τραγανό φύλλο & μαρμελάδα evlogia ροδάκινο-μαστίχα.
ΥΛΙΚΑ Για την κρέμα βανίλια • 750 γρ γάλα • 180 γρ κρόκους • 150 γρ ζάχαρη • 65 γρ κορν φλάουρ • 1 στικ
Καπνιστό τυρί Μετσόβου σε κρούστα αμυγδάλου, βινεγκρέτ από μαρμελάδα evlogia πορτοκάλι-ούζο και δροσερή σαλάτα με αχλάδι.
ΥΛΙΚΑ • 4 φέτες καπνιστό τυρί Μετσόβου των 70 γραμ. • 4 αυγά χτυπημένα • 8 φέτες ψωμί του τοστ ξερές • 40 γρ. αλεύρι
Σιγοψημένο χοιρινό με κάστανα και απάκι, σάλτσα απο μαρμελάδα evlogia δαμάσκηνo-φουντούκι
Υλικά • 1 κιλό χοιρινή σπάλα • 1 μέτριο κρεμμύδι • 2 κλωνάρια σέλερυ • 1 σκελίδα σκόρδο • 1 μέτριο καρότο • 250 γρ
Τάρτα με ganache σοκολάτας, μαρμελάδα κεράσι-σοκολάτα evlogia και πραλίνα από φυστίκι Αιγίνης
Υλικά για 8 άτομα Φρέσκα κόκκινα φρούτα 250 γρ. Για τη ζύμη 130 γρ. βούτυρο μαλακό 110 γρ. ζάχαρη 1 μεγάλο αυγό 260 γρ. αλεύρι
Black forest με πανδαισία evlogia κεράσι με άρωμα σοκολάτα
Υλικά Μους bitter σοκολάτας 200 ml γάλα, 400 γρ σοκολάτα bitter 55%, 50 γρ μέλι, 600 γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη σαν μαλακή σαντιγί, 80