Υλικά
Μους bitter σοκολάτας
200 ml γάλα, 400 γρ σοκολάτα bitter
55%, 50 γρ μέλι, 600 γρ κρέμα
γάλακτος ελαφριά χτυπημένη σαν
μαλακή σαντιγί, 80 ml λικέρ κεράσι
Κρέμα λευκής σοκολάτας
100 γρ κρέμα γάλακτος 35%,
250 γρ σοκολάτα λευκή λιωμένη,
250 γρ mascarpone, 1 lime ξύσμα,
200 γρ μπισκότα βρώμης με σοκολάτα
Υπόλοιπα υλικά
1 πακετάκι μαύρα μούρα, 1 πακετάκι
κόκκινα μούρα ή κεράσια,
400 γρ μαρμελάδα κεράσι
Σοκολάτα evlogia κακάο
Εκτέλεση
Μους bitter σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα και το μέλι, το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα περίπου στους 40 βαθμούς. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα και το αλκοόλ και ανακατεύουμε απαλά να μην κάτσει. Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Κρέμα Λευκής σοκολάτας
Βράζουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε στη λευκή σοκολάτα, αφήνουμε να πέσει περίπου στους 35 βαθμους και ενσωματώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το mascarpone και το ξύσμα lime. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες.
Τελικό μοντάρισμα
Σ’ ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις κρέμες εναλλάξ, σπάμε μπισκότα και τα ρίχνουμε, στρώνουμε τη μαρμελάδα evlogia επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμα απο πάνω και γαρνίρουμε στην κορυφή με κεράσια ή μούρα. Πασπαλίζουμε με κακάο.