xoirino-rodakino-mosxolemono

Χοιρινό φιλέτο σε κρούστα από μπαχαρικά και ροδάκινο – μοσχολέμονο, πουρε σελινόριζα και σάλτσα δεντρολίβανο.

Υλικα για 4 ατομα
4 χοιρινά φιλέτα( ψαρονέφρι)
12 φέτες καπνιστο bacon

Μίγμα μπαχαρικών
1 κτς μαραθοσπορο τριμμενο
2 κτς κόλιανδρο ξερό
1/4 κτγ αστεροειδη γλυκανισο
2 κτς φρυγανιά
8 baby καροτα

Για τον πουρε σελινοριζα
600 γρ σελινοριζα
500 γρ γαλα
200 γρ κρέμα γάλακτος
40 ml ελαιολαδο

Για τη σάλτσα
500 γρ ζωμός κοτοπουλο σκουρος
20 ml μυλόξιδο
15 gr μέλι
200 ml κόκκινο κρασί
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολιβανο
20 γρ βούτυρο

Διαδικασία
Σ ένα κατσαρολακι βαζουμε το κρασί και το ξύδι εξατμιστούν . Μόλις γλασσαρουν προσθέτουμε το
μέλι, το δεντρολίβανο και τον ζωμό. Αφήνουμε να βράσει , ώσπου να γίνει παχύρευστη σάλτσα.
Για ρον πουρέ, βάζουμε τη σελινόριζα κομμένη σε κύβους σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα
και την κρέμα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Μολις μαλακωσει, σουρώνουμε και κρατάμε
λίγα απο τα υγρά. Χτυπάμε στο μπλέντερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο και λίγα απο τα υγρά. Μόλις
αποκτήσει βελουδινη υφη, προσθετουμε αλάτι.
Για τα καρότα, τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε al dente.
Τυλίγουμε το χοιρινό με το bacon και σ´ενα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε να κάνουμε
κρούστα απ´ολες τις μεριές. Τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για
περίπου 8 λεπτά και ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος. Αφήνουμε να ξεκουραστει 5 λεπτά το
κρέας και αλοίφουμε με την μαρμελάδα ροδάκινο σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Τέλος ρολάρω
προσεκτικά το κρέας μέσα στο μείγμα μπαχαρικών , κόβω σε χοντρές φέτες και σερβίρω με τις
γαρνιτούρες και την σάλτσα.

Scroll to Top