Υλικά: Για 2 άτομα
- 100γρ. μανούρι
- 60γρ. κρέμα τυρί
- 50γρ. καβουρδισμένο σουσάμι.
- 200γρ. πράσινα φυλλώματα
- 100γρ. βανίλιες και τοματίνια
- 50γρ. καβουρδισμένες νιφάδες αμυγδάλου
- Vinaigrette:
- 200γρ. ξύδι κόκκινο
- 700γρ. ελαιόλαδο
- 100γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ούζο
- 20γρ. μουστάρδα Dijon Αλάτι και πιπέρι
- Ξύσμα πορτοκάλι
Παρασκευή:
Σε μπολ τοποθετούμε το μανούρι και το κρέμα τυρί, λιώνουμε και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, στη συνέχεια πανάρουμε τα μπαλάκια στο καβουρδισμένο σουσάμι και διατηρούμε στο ψυγείο. Για τη Vinaigrette τοποθετούμε σε μπλέντερ την μουστάρδα με το ξύδι και την μαρμελάδα πορτοκάλι στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε σε μπολ τα φυλλώματα το πεπόνι και την ανάλογη ποσότητα από το dressίng ανακατεύουμε και στήνουμε στο πιάτο, προσθέτουμε τα μπαλάκια του τυριού και τελειώνουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο.