blank

Τάρτα με ganache σοκολάτας, μαρμελάδα κεράσι-σοκολάτα evlogia και πραλίνα από φυστίκι Αιγίνης

Υλικά για 8 άτομα
Φρέσκα κόκκινα φρούτα 250 γρ.

Για τη ζύμη
130 γρ. βούτυρο μαλακό
110 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
260 γρ. αλεύρι
5 γρ. ανθός αλατιού
3 κτσ νερό

Για την ganache
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
250 γρ. μαρμελάδα κεράσι- σοκολάτα
420 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
600 γρ. σοκολάτα 67% κακάο
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 ml kirsch
1 ζελατίνη ζαχαροπλαστικής

Για την πραλίνα
350 γρ. πάστα φιστικιού
250 γρ. ζάχαρη
350 γρ. πούδρα αμυγδάλου

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το αυγό και έπειτα το αλεύρι κοσκινισμένο και τέλος το αλάτι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη. Στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτες τη ζύμη , τρυπάμε μ´ενα πιρούνι και τοποθετούμε όσπρια από
πάνω για να μην φουσκώσει. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 175 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει μόλις ψηθεί. Σ´ενα multi χτυπάμε τη ζάχαρη και την
πάστα φιστικιού. Έπειτα ενσωματώνουμε την πούδρα αμυγδάλου. Στρώνουμε καλά μια στρώση στο εσωτερικό της τάρτας και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σε μία
κατσαρόλα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και το βούτυρο και φτάνουμε στους 85 βαθμους. Ρίχνουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη, τις σοκολάτες και το ποτό. Ανακατεύουμε
ελαφρά μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και προσθέτουμε την μαρμελάδα κεράσι- σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, ρίχνουμε προσεκτικά την ganache στο εσωτερικό της τάρτας και
βάζουμε στο ψυγείο ξανά για 4-5 ώρες. Πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε φρέσκα κόκκινα φρούτα.

Scroll to Top