Τάρτα με ganache σοκολάτας, μαρμελάδα κεράσι και πραλίνα από φυστίκι Αιγήνης

Υλικα για 8 άτομα
Φρέσκα κόκκινα φρούτα 250 γρ

Για τη ζύμη
130 γρ βούτυρο μαλακό
110 γρ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
260 αλεύρι
5 γρ άνθος αλατιού
3 κτς νερό

Για την ganache
50 gr ζαχαρη
50 γρ γλυκόζη
250 γρ μαρμελάδα κεράσι- σοκολάτα
420 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ βούτυρο
600 γρ σοκολάτα 67% κακάο
150 γρ σοκολάτα γάλακτος
50 ml kirsch
1 ζελατίνη ζαχαροπλαστικής

Για την πραλίνα
350 πάστα φυστικιού
250 γρ ζάχαρη
350 πούδρα αμυγδάλου

Διαδικασία
Χτυπάμε το βουτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθετουμε το αυγό και έπειτα το αλεύρι
κοσκινισμένο και τέλος το αλάτι. Αφήνουμε να ξεκουραστει 1 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε με την
βοήθεια ενός πλάστη. Στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτες τη ζύμη , τρυπάμε μ´ενα πηρουνι και
τοπόθετουμε όσπρια απο πάνω για να μην φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για
20-25 λεπτά στους 175 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει μόλις ψηθεί.
Σ´ενα multi χτυπάμε τη ζάχαρη και την πάστα φυστυκιού. Έπειτα ενσωματώνουμε την πούδρα
αμυγδάλου. Στρώνουμε καλά μια στρώση στο εσωτερικό της τάρτας και την βάζουμε στο ψυγείο να
παγώσει καλα.
Σε μία κατσαρόλα προσθετουμε τη κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και το βούτυρο και φτάνουμε στους
85 βαθμους. Ρίχνουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη, τις σοκολάτες και το ποτο. Ανακατεύουμε ελαφρά
μέχρι να λυώσουν οι σοκολάτες και προσθέτω την μαρμελάδα κεράσι. Αφήνω να κρυώσει αρκετά
ρίχνω προσεκτικά την ganache στο εσωτερικό της τάρτας και βάζω στο ψυγείο ξανα για 4-5 ώρες.
Πριν το σερβίρισμα γαρνίρω με φρέσκα κόκκινα φρούτα

Scroll to Top