blank

Σαλάτα με τοματίνια, βλήτα και dressing από μαρμελάδα evlogia πορτοκάλι και ούζο

Υλικά για τέσσερα άτομα:

 

  • ντοματίνια
  • βλήτα
  • μαρμελάδα evlogia πορτοκάλι ούζο
  • λάδι
  • ξύδι
  • αλάτι αφράλα evlogia
  • τυρί κατίκι

 

Παρασκευή:

 

Ρίχνουμε λίγο αλάτι αφράλα evlogia και λάδι στη βάση της σαλατιέρας. Στην συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα και ρίχνουμε μισό κουταλάκι αλάτι “αφράλα evlogia”. Βράζουμε τα βλήτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τα βάζουμε πάνω στα τοματίνια. Ετοιμάζουμε την ντρέσινγκ μας (ανάλογα την ποσότητα από τα τοματίνια), μια με δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα evlogia πορτοκάλι ούζου, δυο κουταλιές λάδι και λίγο ξύδι. Τα χτυπάμε και περιχύνουμε τα τοματίνια και τα βλήτα. Ρίχνουμε από πάνω μια ή δύο κουταλιές κατίκι δομοκού και λίγη μαρμελάδα για décor.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα.

Scroll to Top