Υλικά: Για 2 άτομα
- 2 τεμ φιλέτο κοτόπουλο
- 6 τεμ φέτες ψωμί του τοστ
- Γραβιέρα Αμφιλοχίας 1 φλ.
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσης
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 2 τεμ αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 τεμ αυγά
- 1 κγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κγ Θυμάρι
- 40 γρ ελαιόλαδο
- Για το dressίng:
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 120 γρ μαρμελάδα δαμάσκηνο φουντούκι
- Για την σαλάτα:
- Διάφορα φυλλώματα
- Τοματίνια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Παρασκευή:
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο στη συνέχεια το κόβουμε σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε μπολ μαζί με το ελαιόλαδο το σκόρδο την πάπρικα και το θυμάρι, τα μαρινάρουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Αλέθουμε στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ και το τοποθετούμε σε μπολ μαζί με το τυρί και Το φουντούκι.
Σε άλλο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι με τα αυγά, τα οποία τα ομογενοποιούμε. Ξεκινάμε την διαδικασία του πασαρίσματος βάζοντας πρώτα τις λωρίδες του κοτόπουλου στο αλεύρι μετά στο μίγμα του γιαουρτιού και στο τέλος στο μίγμα του τυριού. . Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο πρώτα έχουμε στρώσει αντικολιτικό χαρτί και ψήνουμε στους 190 για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Για το dressing Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε Παρουσίαση. Τοποθετούμε στο πιάτο μας τα χρυσαφένια στικ από κοτόπουλο μαζί με φρέσκια μαριναρισμένη με ελαιόλαδο και αλάτι σαλάτα μας και συνοδεύουμε με το δροσερό dressing γιαουρτιού με μαρμελάδα δαμάσκηνου φουντούκι.