blank

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδες evlogia

Υλικά:

 

  • 3-4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 250γρ βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • Ένα κρόκο αυγού χτυπημένο με νερό για επάλειψη
  • 150 γρ. μαρμελάδα evlogia φράουλα με άρωμα μπισκότο
  • 150 γρ. μαρμελάδα evlogia ροδάκινο
  • 150 γρ. μαρμελάδα evlogia κεράσι

 

Παρασκευή:

 

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να χτυπηθεί στην αρχή σε μικρή ταχύτητα και έπειτα σε μεγάλη ταχύτητα, ώσπου να αφρατέψει.
  2. Εάν το επιθυμούμε, τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  3. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και την υπόλοιπη την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  4. Πάνω από τη ζύμη βάζουμε τη μαρμελάδα και με το υπόλοιπο της ζύμης φτιάχνουμε λωρίδες για τη διακόσμηση της πάστα φλώρα.
  5. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ψηθεί η ζύμη.
Scroll to Top