Υλικά:
- 3-4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 250γρ βούτυρο
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 αυγό ολόκληρο
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- Λίγο αλάτι
- Ένα κρόκο αυγού χτυπημένο με νερό για επάλειψη
- 150 γρ. μαρμελάδα evlogia φράουλα με άρωμα μπισκότο
- 150 γρ. μαρμελάδα evlogia ροδάκινο
- 150 γρ. μαρμελάδα evlogia κεράσι
Παρασκευή:
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη μαρμελάδα, και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Η ζύμη πρέπει να χτυπηθεί στην αρχή σε μικρή ταχύτητα και έπειτα σε μεγάλη ταχύτητα, ώσπου να αφρατέψει.
- Εάν το επιθυμούμε, τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και την υπόλοιπη την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Πάνω από τη ζύμη βάζουμε τη μαρμελάδα και με το υπόλοιπο της ζύμης φτιάχνουμε λωρίδες για τη διακόσμηση της πάστα φλώρα.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ψηθεί η ζύμη.