ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα βανίλια
• 750 γρ γάλα
• 180 γρ κρόκους
• 150 γρ ζάχαρη
• 65 γρ κορν φλάουρ
• 1 στικ βανίλια
• 80 γρ βούτυρο
Για τα καραμελωμένα μήλα
• 600 γρ μήλα σμιθ κομμένα σε κύβους μικρούς
• 250 γρ ζάχαρη καστανή
• 50 γρ βούτυρο
• 1 λεμονι χυμό
• 300 γρ χυμό μήλο
Για τα τραγανά φύλλα
• 6 τεμ φύλλα κρούστας
• 120 γρ βουτυρο λυωμένο
• 200 γρ άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα βανίλια Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα υγρά με την μισή ζάχαρη και τη βανίλια. Φτάνουμε στο σημείο βρασμού και σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και
το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε καλά. Βάζουμε σταδιακά το ζεστό υγρό στους κρόκους και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα απο το μπολ στη κατσαρόλα και δυναμώνουμε την φωτιά
να ξεκινήσει να βράζει ελαφρά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει 1-2 λεπτά και αδειάζουμε την κρέμα σ’ ένα ταψί. Ρίχνουμε απο πάνω τα κυβάκια απο το βούτυρο.
Και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Μόλις κρυώσει η κρέμα την αφρατεύουμαι μ’ ένα σύρμα χειρός.
Για τα καραμελωμένα μήλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να γίνει ξανθιά καραμέλα και ρίχνουμε το χυμό μήλου, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά. Έπειτα ριίχνουμε τα μήλα και τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γλασάρουν.
Για τα τραγανά φύλλα
Βάζουμε ενα φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο, μ’ ένα πινελο. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη παντού και βάζουμε άλλο ένα φύλλο απο πάνω. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά. Σύνολο πρέπει να έχει τρία φύλλα. Ψήνουμε με βάρος από πάνω στους 160 για περίπου 12-14 λεπτά. Σ’ ένα ποτήρι βάζουμε κάτω την λευκή κρέμα, τη μαρμελάδα ροδακινο, απο πάνω τα μήλα, και
τελειώνουμε με κρέμα ξανά. Τέλος σπάμε με τα χέρια μας τα φύλλα και τα καρφώνουμε στο πάνω μέρος της κρέμας.