Καπνιστό τυρί Μετσόβου σε κρούστα αμυγδάλου, βινεγκρέτ από μαρμελάδα evlogia πορτοκάλι-ούζο και δροσερή σαλάτα με αχλάδι.

ΥΛΙΚΑ
• 4 φέτες καπνιστό τυρί Μετσόβου των 70 γραμ.
• 4 αυγά χτυπημένα
• 8 φέτες ψωμί του τοστ ξερές
• 40 γρ. αλεύρι
• 100 γρ αμύγδαλο φιλέ
• 350 γρ. Σαλάτα baby φύλλα
• 40 γρ ρόδι
• 180 γρ. Αχλάδι κομμένο σε φέτες
• 300 ml λάδι για τηγάνισμα
• Ανθός αλατιού
Για την βινεγκρέτ
• 30 γρ λευκό βαλσάμικο
• 130 ml ελαιόλαδο
• 80 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι- ούζο
• 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
• 20 ml νερό
• 1 κτγ μουστάρδα με κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Χτυπάμε τις φέτες του τοστ στο multi και τις αναμειγνύουμε ,με το αμύγδαλο φιλέ.
2 Περνάμε τις φέτες του τυριού στο αλεύρι και μετά απο το αυγό και τέλος στο μείγμα της φρυγανιάς. Το επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά, απο το αυγό και το μείγμα της φρυγανιάς.
3 Για τη βινεγκρέτ βάζω σ’ενα μπολ ολα τα υλικά εκτός απο το ελαιόλαδο και με το ραβδομπλέντερ χτυπάω προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
4 Ζεσταίνω το λάδι για τηγάνισμα σε μια κατσαρόλα και τηγανίζω το τυρί μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
5 Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη σαλάτα με τα φρούτα, προσθέτω λίγο άνθος αλατιού περιχύνω μέρος της βινεγκρέτ στη σαλάτα.
6 Σερβίρω τη σαλατα και τοποθετώ απο πάνω το τυρί αλείφωντας λίγο με τη μαρμελάδα.

Scroll to Top