Υλικά για 4 άτομα:
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένo
- 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
- 100 γρ. γιαούρτι
- 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
Παρασκευή:
1. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το γάλα και το βούτυρο.
2. Ρίχνουμε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε.
3. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα (μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές).
4. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.
5. Βουτυρώνουμε τη βαφλιέρα, την οποία έχουμε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνουμε 4-5 κ.σ. από το μίγμα στη συσκευή και ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
6. Σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι και μαρμελάδα!