Χοιρινό ψαρονέφρι γεμιστό με μαρμελάδα σύκο καρύδι και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά: Για 2 άτομα
  • 400 γρ. ψαρονέφρι
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 80 γρ. μαρμελάδα Σύκο καρύδι
  • Ελαιόλαδο

 

Σάλτσα:

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. κρασί Μοσχάτο Ρίου Πατρών
  • 20 γρ. Μαρμελάδα Σύκο Kαρύδι
  • 20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ζωμό βοδινό σε τζέλ
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 τεμ baby καρότο
  • 2 τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Πατάτες Βαby
Παρασκευή:

Καθαρίζουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι, στη συνέχεια το γεμίζουμε με την μαρμελάδα και το κατσικίσιο τυρί, ρολάρουμε και δένουμε. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι και από τις δυο πλευρές (σε πολύ δυνατή φωτιά) και το τελειώνουμε στο φούρνο στους 185-190 για 20 λεπτά.

Σάλτσα: Με το μισό βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό σε τζέλ αφού πρώτα των έχουμε διαλύσει σε νερό),αφήνουμε να βράσει μέχρι να πάρουμε το μισό και προσθέτουμε την μαρμελάδα Σύκο καρύδι, συνεχίζουμε το βράσιμο, στο τέλος καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι αρωματίζουμε με το φρέσκο θυμάρι και δένουμε την σάλτσα με το υπόλοιπα βούτυρο.

Γαρνιτούρα: Καθαρίζουμε τα λαχανικά και στη συνέχεια, βράζουμε με τα καρότα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν, σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις σοτάρουμε με βούτυρο αφoύ πρώτα τις έχουμε τσακίσει με τo χέρι μας, τις αρωματίζουμε με θυμάρι.

Παρουσίαση: Πρώτα τοποθετούμε την σάλτσα στο κέντρο του πιάτου στη συνέχεια κόβουμε το ψαρονέφρι σε δύο μέρη και τα τοποθετούμε πάνω απο τη σάλτσα ντεκοράρουμε με τα λαχανικά και τις πατάτες αντίστοιχα.