Μανούρι πανέ με κορν φλέικς ολικής και σάλτσα μαρμελάδας φράουλας αρωματισμένη με ούζο.

Υλικά: Για 2 άτομα
  • 200 μανούρι
  • 2 αυγά
  • 250γρ. κορν φλέικς ολικής άλεσης
  • 2 ντομάτα
  • Αβοκάντο
  • 1 κρεμμύδι
  • 50γρ. βαλεριάνα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 40γρ. ελαιόλαδο
  • 150γρ. μαρμελάδα φράουλα με ούζο
  • 30γρ. ούζο
  • 50γρ. νερό
Παρασκευή:

Σαλάτα:
Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα λαχανικά μας στη συνέχεια κόβουμε σε πολύ ψιλό καρέ το κρεμμύδι και την τομάτα καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και θυμάρι, διατηρούμε σε μπολ στο ψυγείο μας.

Κόβουμε το τυρί μας σε μπαστούνι ή σε όποιο σχήμα επιθυμούμε. Στη συνέχεια τα περνάμε από το αυγό και μετα από τα κορν φλέικς (τα έχουμε τρίψει απαλά με τα χέρια μας) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 μέχρι να πάρουμε ένα χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτουμε σε τηγάνι το ούζο το φλαμπάρουμε και αφήνουμε να μείνει το μισό στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρμελάδα φράουλα με ούζο και νερό ομογενοποιούμε και κρατάμε την σάλτσα μας στην άκρη.

Παρουσίαση:
Σε πιάτο τοποθετούμε πρώτα την μαριναρισμένη σαλάτα μας, στη συνέχεια τα μπαστούνια του τυριού και τελειώνουμε με την σάλτσα μας .