Καλοκαιρινό Μιλφέιγ μελιτζάνας με γέμιση λαχανικά αρωματισμένο με μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Υλικά: Για 2 άτομα
  • 2 μελιτζάνες
  • 1 κολοκύθι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 5 μεγάλα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 10-12 τοματίνια
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμέυο πιπέρι
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 50γρ. κρασί λευκό
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50γρ. μαρμελάδα εσπεριδοειδή

Σάλτσα

  • 100γρ. μαρμελάδα εσπεριδοειδή
  • 50γρ. νερό
  • Ξύσμα από ένα λάιμ

 

Παρασκευή:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά, στη συνέχεια κόβουμε με πολύ προσοχή σε ψιλό καρέ όλα τα λαχανικά. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι στη συνέχεια τα μανιτάρια και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε και κρατάμε σε ζεστό μέρος την γέμιση μας.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες (στο στρογγυλό τους) καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στην σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι υα μαλακώσουν. Προσθέτουμε την μαρμελάδα εσπεριδοειδών στο γιαούρτι και αναμιγνύουμε.

Για τη σάλτσα αναμιγνύουμε με την βοήθεια μπλέντερ την μαρμελάδα με το νερό και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα από το λαίμ.

Παρουσίαση:
Παίρνουμε την φέτα από την ψημένη μελιτζάνα και προσθέτουμε το άλειμμα του γιαουρτιού με την μαρμελάδα και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το ίδιο κάνουμε και για την επόμενη στρώση, τελειώνουμε με φέτα μελιτζάνας και σάλτσα μαρμελάδας εσπεριδοειδών.